1200 kalóriás étrend 2.rész

12:14 Posted In , , Edit This 0 Comments »
Ebédreceptek:

Csirkés tortilla:
Tekerjünk egy tortillába 10 dkg-os natúr sültcsirke szeletet csíkokra vágva, fél csésze babcsírát, 1 dkg sajtkrémet, 10 dkg párolt bébirépát, 5 dkg apróra vágott kaliforniai paprikát.

Tonhalas szendvics:
Egy kis tálba keverjünk össze 10 dkg főtt tonhalat (konzerv), 1 szár aprított zellert, 1 fél felkockázott kaliforniai paprikát, 1 kávéskanál citromlevet, egy csipet feketeborsot, 2 ek diétás majonézt, 1 evőkanál joghurtot. Halmozzuk rá 2 szelet teljes kiőrlésű kenyérre.

Fusilli fűszeres picadillomártással(6 adag):
Főzzünk meg 18 dkg tésztát, 2 kk olivaolajat forrósítsunk meg egy serpenyőben, pirítsunk meg egy fej apróra vágott vöröshagymát, adjunk hozzá 2 zúzott fokhagymagerezdet, egy csipet őrölt fahéjat, pici cayenne-i borsot. Tegyünk hozzá 30 dkg darált marhahúst, sózzuk, és pirítsuk együtt 5 percig. Öntsünk hozzá60 dkg hámozott paradicsomot (konzerv), 1 csésze mazsolát és 1 csésze olivabogyót. Törjük össze kanállal a paradicsomokat, és még öt percig főzzük, amíg besűrűsödik. A kifőtt tésztához tálaljuk. Szórjuk meg gazdagon apróra vágott petrezslyemmel.

Svájci Pulykaszendvics:
2 szelet teljes kiőrlésű kenyeret kenjünk meg 2 kk diétás majonézzel és mustárral, tegyünk rá két 3 dkg-os füstölt pulykamell szeletet és 2 szelet sovány sajtot. A tetejére salátát és paradicsomszeleteket halmozzunk.

Babos burrito:
Töltsünk meg 1 tortillat6 dkg főtt vörös babbal(konzerv), 3 kk salsamártással, 1 villával szétnyomkodott avokádóval, 1 dkg krémsajttal.

Vegán sajtburger:
Egy hamburger zsömlét vágjunk ketté, tegyünk bele 1 szelet sovány sajtot, kenjük meg mustárral. Tegyünk bele hagymát, paradicsomot, salátát, bébirépát.


Vacsorareceptek:


Narancsos saláta:
1 kis kígyóuborka felszeletelve, 1 kis narancs felkockázva, 2 ek aprított snidling, 2 ek. diétás salátaöntet. Keverjük össze 2 cikkekre vágott kemény tojással. 2 szelet ropogós kenyérrel fogyasszuk.

Görög lencseleves:
Másfél csésze konzerv lencselevesbe aprítsunk bele 2 csésze apróra reszelt lila káposztát. 1 szelet teljes kiőrlésű kenyérrel fogyasszuk.

Petrezselymes pestós lazac(6 adag):
1 csésze petrezselyemzöldet, 1 csésze olivaolajat, 2 ek citromlevet, 1 kávéskanál sót és 1 kk borsot gépi aprítóval keverjünk simára. Fejenként 1 12 dkg-os lazacszeletet kenjünk be petrezselymes pestóval, tegyük teflonos tepsibe és előmelegített sütőben mind2 oldalát süssük 2-2 percig.
Helyezzük grillrácsra a lazacszeleteket, és 8-10 percig hagyjuk még a sütőben.
Saláta: 2 csésze madársalátát fűszerezzünk 2 kk olivaolajjal, fokhagymával, sóval, borssal. A lazachoz fogyasszuk.

Currys csirke mangósalátával:
60 dkg-os kész grillcsirkét kézzel kis darabokra tépkedünk. Nagy tálba összekeverünk 1 csésze joghurtot, 1 csésze diétás majonézt, 1 evk citromlevet, 1 kk curryt,. Hozzáadunk még 1 szár darabolt zellert, 2 felkockázott mangót, 1 reszelt zöld almát, 1 csésze apróra vágott korianderlevelet. Jól összekeverjük az egészet a csirkedarabokkal. Hűtve tálaljuk.

0 megjegyzés: